Nå får innbyggere i Lakselv og Hammerfest gratis busstransport når de skal til Alta for å shoppe. (Illustrasjon: Colourbox)
Nå får innbyggere i Lakselv og Hammerfest gratis busstransport når de skal til Alta for å shoppe. (Illustrasjon: Colourbox)

Skysser kundene til kjøpesenter

Parksenteret i Alta tilbyr gratis buss fra Lakselv og Hammerfest for å øke kundemassen

Publisert Sist oppdatert
– Vi vil gi alle mulighet til å besøke vårt kjøpesenter, sier senterleder på Parksenteret Marita Rognli til Finnmark Dagblad.

Alta er et naturlig handelssentrum i Finnmark, og en handelsby i vekst. Likevel mener senterlederen at det er behov for en skyssordning.

– Mange har ikke tilgang til bil. Denne kundegruppen utgjør faktisk en betydelig del av den totale handelen i Finnmark. Det er i hovedsak dem vi sikter oss inn på, men selvsagt kan også de som ønsker å spare på drivstoff benytte bussen vår, sier Rognli til avisen.

Finnmark Dagblad skriver at dette i første omgang er et prøveprosjekt frem til ut sommeren. Første buss settes opp lørdag i uke 15, helga før påsken. Deretter vil den gå én gang i måneden. Går alt bra vil de vurdere å forlenge tilbudet ut året.

Bussen er gratis, men alle må betale 200 kroner når de går inn i bussen. Pengene fås tilbake når de blir med på returen. Dette er gjort for å hindre at busstilbudet skal bli misbrukt.