Subway er på plass i Lillemarkens kjøpesenter i Kristiansand. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)
Subway er på plass i Lillemarkens kjøpesenter i Kristiansand. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)

Subway skal vokse

Subway etablerer seg i stadig flere kjøpesentre. Nå står Bø i Midt-Telemark for tur, hvor senterleder Tove Lundeberg Bringa røper ‘en stor nyhet’: Verdens største Quick Serve Restaurant-kjede, Subway, har kastet sine øyne på Bø og ønsker å etablere seg i Bøsenteret.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en super-etablering for både senteret og Bø. Jeg tror suksessen med vår nye butikk ‘Normal’ har åpnet dørene og gjort at Subway ser på Bø som en god plass å være, sier Lundeberg Bringa til Bø Blad.

Jakter på franchisetaker

Subway og Bøsenteret ser seg nå etter en lokal driver/franchisetaker. Det er allerede en lokal interessent, men budskapet går ut til interesserte næringsdrivende. Det betyr at kjeden vil samarbeide med en lokal kjøpmann eller -kvinne som investerer i konseptet, driver sitt eget selskap og ansetter ege tpersonale, skriver Bø Blad.

Subway har blinket ut lokalet hvor MIX-kiosken holder til.

Ambisjoner om vekst i Norge

Klaus Inge Torp: – Subway vil vokse i antall restauranter i Norge. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)
Klaus Inge Torp: – Subway vil vokse i antall restauranter i Norge. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)

Det betyr at Subway Norge har kjedevekstambisjoner i Norge? – I et voksende, men svært konkurranseutsatt, hurtigmatmarked har vi fokus på å åpne lønnsomme restauranter over hele landet. I vårt gjennomprøvde konsept er det kombinasjonen av en god driver, i den rette leiekontrakten, med rett beliggenheten som er driveren for alle etableringer. Når disse er til stede så vil vi åpne nye lokasjoner hver gang.

Hvor mange nyåpninger forestår? – Dette kan være vanskelig å kvantifisere, men vi forventer å fortsette å vokse i antall restauranter fremover, sier Klaus Inge Torp i Kit Holding AS, som eier Subway Norge AS og sitter på lisensrettighetene for Subway i Norge.

SUBWAY®

er verdens største fastfood-kjede med nærmere 42.000 lokasjoner i mer enn 100 land. Det hele startet i 1965 da Fred DeLuca, som 17-åring, åpnet en liten sandwichbutikk i Bridgeport, Connecticut, for å klare å finansiere studiene sine. Lite visste han at dette lille prosjektet hans fort skulle bli en av matbransjens største suksesser. Bare åtte år senere driftet Fred og hans partner Dr. Peter Buck hele 16 butikker i staten Connecticut. Det var da naturlig å åpne for franchise for å kunne ha en bærekraftig utvikling. Siden har SUBWAY®-kjeden hatt en eksepsjonell vekst – til verdens største fastfoodkjede målt i antall utsalg. 


Subway i Vestby Storsenter er en av 42.000 Subway-butikker globalt. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)

Bøsenteret

ble oppført i 1997, og senere ombygd i 2009 til Midt-Telemarks største kjøpesenter. Det huser 28 butikker og har 300 gratis p-plasser. Årsomsetningen har passert en kvart milliard.


Foto: Bøsenteret