Sjefsøkonom i Virke, Lars Haartveit, mener omsetningen i februar var som ventet.
Sjefsøkonom i Virke, Lars Haartveit, mener omsetningen i februar var som ventet.

Svake omsetningstall i februar

Akkurat som i januar økte detaljomsetningen utenom motorkjøretøyer og bensin med 3,1 prosent i februar målt mot samme måned i fjor. Mest skuffet er nok sportsbutikkene, som opplevde et fall på 15,6 prosent målt mot februar i fjor.

Publisert Sist oppdatert
Dette viser tall fra SSBs detaljomsetningsindeks.

Postordre/internett var fortsatt den klare vinneren med en oppgang på 22,5 prosent fra februar 2013.

Detaljomsetningsindeksen fortsetter å vise meget svake tall for butikker som omsetter klær og sko, en nedgang på henholdsvis 3,9 og 4,3 prosent. Målt mot samme måned året før har detaljomsetningsindeksen for disse bransjene vist negative tall i over et halvt år nå.

– Samlet sett ble omsetningen i februar som ventet, og i tråd med den svake trenden vi har observert siden høsten i fjor. Det kan se ut til at de som forsøker å velte økte innkjøpskostnader, som følge av svekkelsen av kronen, over på prisene mister mye omsetning, sier sjeføkonom i Virke, Lars Haartveit.

De gode tallene for byggevarehusene (opp 9,9 prosent i februar, og 9,1 prosent hittil i år) må vurderes på bakgrunn av svake tall på samme tid i fjor som følge av den kalde vinteren med tele i bakken. (Kilde: Virke.no)