Illustrasjonsfoto: Hammars Bryggeri
Illustrasjonsfoto: Hammars Bryggeri

Julemusten ute hos ’söta bror’

Det kan aldri være for tidlig å starte salg av julemust på den andre siden av Kjølen. Sånn resonnerte en matbutikk i Örebro fredag ​​da den rullet ut de første pallene.

Publisert Sist oppdatert

Det melder svt.se/nyheter. Enn så lenge er det nok ikke så mange som ønsker seg nisser og juletrepynt. Men julemust ønsker vi hele året, skal vi tro Anders Hallberg, markedsansvarlig i Hammars Bryggeri, som nylig håndterte en uvanlig tidlig bestilling.

– Det er stor etterspørsel etter julemust år om annet, og i år har vi besluttet å tilby drikken ekstra tidlig.

Kan være delte meninger

Og den første til å rulle ut paller med julemust i butikken var Coop Marieberg i Örebro som fredag ​​startet årets salg.

Noe som kan være et sjansespill med tanke på kundenes reaksjoner.

– Jeg tipper at det er delte meninger om det er bra eller dårlig, sier Andreas Nytting, salgssjef på Marieberg. Nå blir det i alle fall julemust i butikken fram til jul.

Tilgjengelig hele året

Men hvis du du er blant dem som vil vite helt nøyaktig, vet du at det er allerede mulig å kjøpe den ettertraktede drikken hele året – vel å merke uten nisse på etiketten.

– Men da er den sant nok ikke lik etterspurt. Det kan være at mange ikke forstår hva som er i flaskene som ser annerledes ut.

Det kommer likevel ikke andre julehelg-varer i hyllene i denne omgang. – Nei, julepynten må vente litt lenger, sier Andreas Nytting.

Svensk motstykke til julebrus

Julmust er en svensk most og leskedrikk, motstykket til vår egen julebrus. Must blir hovedsakelig drukket til jul – og en del til påske, da den kalles påskmust.

(Kilde: svt.se/nyheter)