Telenor overtar Telekiosken

Kjedehuset og Telenor har undertegnet en avtale om at Telenor overtar Telekiosken.

Publisert Sist oppdatert
Telenor har i dag seks egne butikker, men har lenge ønsket å øke antallet.

Landsdekkende kjede


Etter overtakelsen av Telekiosken blir det Telenor-butikker i alle deler av landet. Kioskene vil bli ombygd til Telenor-butikker, hvor man har som mål å tilby unik service, solid kompetanse og gode tilbud

- Dagens mobilkunder er gjerne innom flere kanaler i samme kjøpsprosess, og vi ser at mange sjekker telenor.no før de besøker butikkene våre. Selv om netthandelen vokser, ønsker mange kunder personlig hjelp og service i butikker. Vårt mål er at de som besøker Telenor-butikkene skal oppleve markedets beste service og kompetanse. Ved å etablere en landsdekkende kjede av Telenor-butikker sikrer vi nettopp dette, sier Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor.

Butikken som døråpner


Vellan vektlegger at butikkene skal være en døråpner til Telenors produkter og løsninger.

- Mulighetene med smarttelefoner, nettbrett og PC er i dag så mange at flere oppfatter det som komplisert å holde oversikten. Vi skal vise vei til en enklere mobilhverdag, sier Stein-Erik Vellan.

I Telenor-butikkene skal folk få gode tilbud, men også hjelp til å komme i gang med e-post, musikk eller andre tjenester på mobil og nettbrett. Telekiosken har i over ti år hatt suksess i mobilmarkedet gjennom å tilby solid fagkompetanse i flere enn 80 av landets største kjøpesenter. Etter overtakelsen vil de aller fleste i Norge ha en Telenor-butikk lett tilgjengelig.

- Telekiosken er en sterk kjede av butikker med god representasjon landet over. Når Telenor nå tar over kjeden, er jeg overbevist om at de vil bygge videre på de mange områder Telekiosken har hatt suksess, og samtidig tilføre mye nytt. Dette er en god nyhet for våre dyktige og engasjerte franchisetakere og for Telenors kunder landet over, sier arbeidende styreformann i Kjedehuset, Thomas Evensen.

Franchisedrevet


Telenor etablerte i 2010 Telenor-butikken, og har i dag seks butikker i de største byene. Butikkene drives i dag av franchisetakere gjennom Kjedehuset AS, som er et selskap 49 prosent eiet av Telenor. Telenorbutikken AS er etablert som et heleid datterselskap av Telenor Norge AS. Selskapet vil fungere som kjedekontor for Telenor-butikkene og skal ledes av Eivind Larsen, som er nylig tiltrådt kjededirektør. Telenor-butikkene i Norge vil være franchisedrevet. En endelig overtagelse avhenger av godkjenning i Konkurransetilsynet.