Vil legge på seg 10.000 kvm i løpet av året og kommer da inn på ’topp 60’. (Foto: Torgkvartalet)
Vil legge på seg 10.000 kvm i løpet av året og kommer da inn på ’topp 60’. (Foto: Torgkvartalet)

Opp blant ’60 på topp’

– Torgkvartalet i Stjørdal har en fantastisk fart for tiden og leverer tidenes beste resultat på 540.5 millioner, opp en halv million. fra toppåret 2011 (539,9). Målt mot 2015 så er dette en økning på hele 9 prosent (2015: 495.6 mill.)

Publisert Sist oppdatert


– Vi tillater oss å kalle dette suksess, sier senterleder Geir Veie med kledelig beskjedenhet: – Med 48 butikker og 10.000 kvm i utleid areal så gir dette svært gode nøkkeltall. Gjennomsnittlig omsetning pr. utleid kvadratmeter løftes opp til 54.050, som faktisk ligger i øvre sjikt i landsmålestokk. Noen har flau bris eller litt vind i seilene – Torgkvartalet har stiv kuling!

Med tanke på årets resultat så vet vi at det ligger et stort potensialet i vårt marked. Derfor ser vi allerede frem til oppsummering av 2017. Om knappe 11 måneder har vi blitt hele 10.000 kvm større og handelsmotorer som H&M, Clas Ohlsson, Nava sport, Jordbærpikene, Sabrura, Kitchen, Bik Bok med flere vil garantert bidra til en byks slik at Torgkvartalet blir å finne godt oppe på listen blant Norges 60 største kjøpesentre.

Et urbant levende sentrum

Det skjer mye rundt senteret: – Stjørdal sentrum er og har vært i endring, kulturhuset har satt seg og hele tre parker er på plass: skate-, Blink- og byparken. I tillegg er flere sentrumsnære boligprosjekter realisert slik at summen av dette vil gi oss et urbant levende sentrum. Derfor er vår senterutbygging perfekt timet midt i en positiv periode for byutvikling. Vi er levende opptatt av sentrum og erkjenner viktigheten av samspill i bybildet, derfor er det godt å være en del av en by som til nå har ført gode retningslinjer hva gjelder satellittetableringer av handel og næring. Vår tro er at byens borgere setter pris på et sentrum med god tilgjengelighet, høy mennesketetthet og en sømløst balanse mellom offentlige og private tilbud. Met et besøk på hele 2.3 mill. i 2016 har vi en forventning om at pakken Stjørdal sentrum og Torgkvartalet kjøpesenter i 2017 vil tiltrekke seg ytterligere besøk fra tilstøtende kommuner.

Geir Veie: – Vår senterutbygging perfekt timet midt i en positiv periode for byutvikling.
Geir Veie: – Vår senterutbygging perfekt timet midt i en positiv periode for byutvikling.

Fullgodt alternativ

– Vi vil være et fullgodt alternativ til Trondheim og et handelsområde som knapt nok mangler noe, sier Geir Veie med ettertrykk.