Slik vil Bestseller Tower & Village fremstå ferdig utbygget. (Illustrasjon: Bestseller/Dorte Mandrup A/S)

Bestseller utsetter skyskraperprosjekt

Planer om å bygge Vest-Europas høyeste bygning på 320 meter i Ikast-Brande på Jylland er inntil videre stilt i bero.

Publisert

Dette opplyser selskapet bak planen, Bestseller, til Finans.dk. Bestseller eies av gründeren og milliardæren Anders Holch Povlsen.

Bestseller sendte en søknad om byggetillatelse rett før nyttår til Ikast-Brande kommune, men prosjektet vil først bli realisert når tiden er moden, fremholder prosjektlederen overfor retailnews.dk.

Anders Holch Povlsen har ikke gitt opp sin høyttravende plan. (Foto: Bestseller)

Bestseller Tower & Village

Retailmagasinet.no omtalte prosjektet i fjor vår under tittelen ‘Dansk retail-konge får bygge skyskraper’:

"Bestseller-gründer Anders Holch Povlsen får lov til å bygge et 320 meter høyt ikonisk tårn i en ny bydel i Ikast-Brande kommune på Midtjylland.

Det vil si, det er ingen endelig klarering, selv om bystyret i Ikast-Brande enstemmig har vedtatt at motekonsernet Bestseller kan gå videre med det danske medier kaller ‘ville planer’.

Prosjektet heter Bestseller Tower & Village. I tillegg til det høye tårnet, vil det også romme restauranter, butikker, kontorer, hotell og boliger.

Godkjennelsen er imidlertid bare et første skritt på en lengre reise. Det vil gå år før første spadestikk blir tatt, peongterer danske medier.

‘Vil bli et landemerke’

Bestsellers prosjektleder, Anders Krogh, forklarer tankene bak prosjektet: "Vi ser byggeprosjektet som en investering i Brande, og det planlagte høyhuset vil fungere som et ikon for utvidelse av vårt hovedkontor. Det vil bli et landemerke som plasserer Brande på kartet, og samtidig fungere som en arkitektonisk attraksjon for hotellgjester, studenter og andre brukere av bygningen."

Powered by Labrador CMS