Handelen setter fart på 123 nye miljøprosjekter

Handelens Miljøfond støtter prosjekter som reduserer plastens miljøproblemer, og er nå klare med ny tildeling. Med det bidrar handelen med 105 nye millioner til miljøprosjekter.

Fondet fikk mer enn 500 søknader om miljøkroner da de lyste ut midler i høst. Gjennom fondet bidrar handelen nå med 105 nye millioner til miljøtiltak, 5 millioner over budsjett.

- Det var mange solide søknader og tøffe prioriteringsrunder, tross budsjettsprekk. Det lover godt for naturen at så mange dyktige folk vil gjøre noe med plastens miljøproblemer, sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Seks kategorier

Disse kategoriene ble prioritert i Handelens Miljøfonds tildelinger høsten 2020:

Teknologi for renere hav

Frivillig rydding og forebyggende tiltak

Kunnskap om plast og miljø

Økt bruk av resirkulert plastRedusert plastbruk

Bedre plasthåndtering internasjonalt

Tildelingene ventes blant annet å gi bidra til å øke bruken av resirkulert plast med 10 000 tonn i løpet av neste år.

- Vi har valgt å prioritere områder der vi ser et behov for satsinger, enten fordi det virker og vi må gjøre mer av det, eller fordi det mangler investeringer i dag. Vi håper at tildelingene setter fart på en helt nødvendig omstilling av Norges plastvirkelighet, sier Hansson.

Søknadene ble først vurdert av administrasjonen i Handelens Miljøfond, deretter av et uavhengig, eksternt innstillingsråd. Endelig beslutning om tildeling ble gjort av styret i Handelens Miljøfond.

- Blant middelmottakerne finner vi blant andre prosjekter som skal rydde i verdens mest forurensede elv, teknologi for å heve båtvrak fra havets bunn og produksjon av handlekurver i resirkulert plast. Vi støtter svært solide prosjekter ledet av engasjerte mennesker med god kunnskap om problemstillingene knyttet til plast og miljø. Vi pleier å besøke prosjektene for å følge med på utviklingen, og ser frem til å se hva de får til. Vi har høye forventninger, og ønsker dem alle lykke til, avslutter Hansson.

Powered by Labrador CMS